Mötet den 30/7, introtext plus sammanfattning

Go down

Mötet den 30/7, introtext plus sammanfattning Empty Mötet den 30/7, introtext plus sammanfattning

Post by Gagga on Thu Aug 03, 2017 10:43 pm

Castor.

Stråssas asgamar. En gång i tiden Klanens knutna näve. 200 personer som plöjde över Närkeslätten som ett slåtterlag av diesel och eld. Då var de först, längst fram, de som alltid röjde hinder och stod i vägen. Men nu. Nu är Klanen upplöst för länge sen. Castor är för sig själva, muttrandes bland Stråssas gränder. I åratal har de tagit det de kommer åt, det som finns kvar, det som man med vrede kan rycka ur någons hand. Tiden har stått stilla och fjättrat dem vid Sinterverkets rötter som håller dem i staden, i zonen och i ett sinne av trög olja.
Men inte längre. Nu arbetar Castor för att återupprätta Klanen och skaffa fram allt det de behöver för att lyckas med detta. De har en plan…

Off: Castor är visserligen ett gäng råbarkade krigare med fler frakturer än hjärnceller, men de har inte heller någon större förmåga att organisera sig, följa direktiv eller gå längs en rak linje i sinterverkets sand. Att återupprätta Klanen, finansiera detta och att hota, beskydda och störa allt runtomkring sig är en glasklar plan. Tveklöst. Att lyckas ser betydligt grumligare ut, men vad fan. De bara kör.
Vi består off av ett antal erfarna lajvare som gärna lajvar intensivt när det kommer till karaktärsspel, intriger och allt det där göttiga som får oss att suga märgen ur spelet. Vi spelar bröliga, tröga och suspekta karaktärer, men är rätt mesiga småbarnsföräldrar off.
Vi har en del trådar ute i olika grupper, men ni får väldigt gärna kontakta oss om ni vill ha tungt diesel och fnittriga intriger i ert spel. Se på oss som asgamar. Vi går att undvara.Till Castor:

Vi kommer att spela ett sunkig symbios av wreckers, bikers, schamaner, satanister, överlevare och fan och hans moster. Allt detta ryms i alla våra karaktärer. Vi är, som jag skrivit ovan, aggressiva asgamar som är usla på att organisera oss i mer än 12 timmar. Vi är jävligt bra på det vi gör. Vi skjuter rakt, vi löser situationer och vi kommer alltid hem på kvällen. Oavsett vad det kostar. Vi överlever.
Vår spelstil är tung, skitig, brölig, rolig och upp i ansiktet på folk när det behövs. Våra två ledord i detta är ”eskalera” och ”friktion”. De är våra mantran, det vi alltid försöker göra. Det betyder inte att vi powerlajvar, men vi drar upp volymen, komplicerar och förändrar de situationer som vi hamnar i. Gärna med någon anarkistisk twist där vi gör precis tvärtom från det vi är förväntade eller hyrda för att göra.
Bakgrundshistorien ligger på forumet (det som Hyland skrev), så det vi lägger till detta år är, i extrem korthet.
(Vi är suckers för äventyr och det oväntade, vilket gör att vi off kan haka på alla de tillfällen som verkar kunna ge bäst spel.) Castor är alltid på jakt efter caps, prylar och knark. Det måste man ha för att överleva, men nu behöver vi också finansiera våra planer att återupprätta Klanen. Vi testar att arbeta mot andra grupper som en form av maffiagrupp där vi ger beskydd oavsett om folk vill eller inte, hävdar att vissa kvarter är våra (och därför lägger vi oss i allt som händer där) och försöker på alla fronter att ta turf, så att säga. Vi har andra intrigtrådar ute, men med denna huvudbakgrund så har vi alltid en anledning att söka oss utåt och bjuda in till spel med de grupper som vi känner kan arbeta med oss mot vårt grandiosa mål.
Vad det gäller relationer inom gruppen, så är det inget vi förbereder innan lajvet generellt, men alla är givetvis välkomna att koka ihop vilka historier de vill tillsammans. Det viktigaste är att vi kör våra karaktärer och allra främst att vi verkligen lajvar ”Castor”.
Några av oss, dras mot någon form av snedvriden schamanism och andetro där djur ibland är en viktig del. Ibland är chokladkakor det, men oftast totemdjur och knarkinducerade visioner om märkliga järtecken och andra världar. Det är fritt att lajva på detta hur man vill.
De två Gossarna vet vi inte ens vad de heter. Ingen bryr sig. De bara dök upp en dag och vi blev inte av med dem, så nu är de en slags prospects till Castor. De har inte fått sina djurnamn än, men de gör oftast vad man säger åt dem, även om de verkar lite sinnesslöa och jävligt konstiga.
I Castor lajvar vi hela tiden. Man får gå off om man känner det vara nödvändigt och flera av oss har inget emot att vi offar och plottar för att accelerera spel, men regeln är att vi lajvar dygnet runt. Inget illusionsbrott. Alla har nog fattat hur Castor är vid det här laget och tänk på att det viktigaste är att vi har roligt som fan och att vi utåt verkligen spelar upp gruppen. Vi gör ofta dumma, korkade och ogenomtänkta saker och om man känner att ”snart kommer jag behöva backup, för jag ska kasta en massa skit på fläkten”, så är kodordet ”Är du seriös?!”. Säger någon detta, så osäkra vapnen och håll i hatten.
Kom alltid ihåg: ”Eskalera” och ”Friktion”. Och att vi läser tantsnusk som godnattsaga. Viktigt.

Praktiskt: Dra med så mycket gemensamt som ni bara kan. Allt från märkliga tavlor till styrketräningsutrustning (till vårt utegym). Tänk en gammal postapokalyptisk MC-klubb med förvånansvärt mycket knark och skrot. Grenkonktater, elkablar för utomsbruk, lampor och stolar/bord är jäkligt viktigt att så många som möjligt bidrar med. All personlig utrustning, inklusive sovattiraljer och käk är individuell.
Sunka skiten ur allting. Tipsen är spraylack, sprayfärg, bränt umbrapulver, pelletsaska, kanel, coloritsoja (som man har till brunsås), vatten, trälim och det onda ögat.

Så. Det var väl mötet. Resten löser vi forumet och på WhatsApp.

Ajöken.

Gagga

Posts : 4
Join date : 2017-04-07

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum